Wenen

zondag 27 mei tot zaterdag 2 juni 2018

Ontdek samen met Smarti de romantiek van Wenen. Wenen bekend door zijn majestueuze paleis van Sissi, Schloss Schönbrunn en bekend vanwege zijn opera. Een echte mix van cultuur en historie. De stad die je niet wilt missen. We bieden een zeer gevarieerd programma aan. Een van de hoogtepunten is het bijwonen van het Sommernachtkonzert Schonbrunn. Ook bezoeken we een wijngaarde waar de lokale wijnen worden geserveerd. Optioneel is een dagje parasailen in het programma. We houden natuurlijk ruimte voor terrasjes, en om de stad te bezichtigen.

We vertrekken op zondag 27 mei met het vliegtuig naar Wenen. De vlucht zal ca. 2 uur duren. Vanaf het vliegveld worden we met een rolstoelbusje opgehaald en naar het hotel gebracht. De afstand vanaf het vliegveld naar het hotel is ca. 30 minuten. Op 2 juni vliegen we weer naar huis.

We zullen dagelijks excursies ondernemen (uitgezonderd de dag van aankomst en vertrek en de rustdag wanneer de optie voor parasailen is). In overleg met de deelnemersgroep stellen we het dagprogramma vast. Ook de persoonlijke interesse en mate van vermoeidheid van eenieder kunnen meewegen in het vaststellen van een programma.

We ontbijten elke dag gezamenlijk in het hotel. Het ontbijt is in buffet vorm. Afhankelijk van de excursie zullen we de lunch en diner onderweg nuttigen. Natuurlijk mag de alom bekende Wienersnietsel en Sachertorte niet ontbreken.

foto van het hotel in Wenen waar je met Smarti zal verblijven
foto van een paardendemonstratie in de Spaanse Rijschool
foto van de ingang of voorgevel van het Hofburgpaleis

Volledige programma

De Naschmart bestaat al sinds de 16e eeuw. Stel je de Albert Cuyp voor, maar dan veel uitgebreider en met heel veel restaurantjes. De markt is langgerekt en bestaat uit drie rijen kramen en stalletjes, met daartussen twee looppaden. Aan het eerste pad vind je alle etenskraampjes en winkels, aan de andere kant zitten alle restaurantjes, cafés en bars. Je kan je hier de hele dag vermaken, van ontbijt tot borrel en diner. Als je van rondstruinen op een foodmarkt en lekker eten en drinken houdt moet je hier zeker naar toe! Op zaterdag mag je deze markt echt helemaal niet missen. Dan is er namelijk een grote rommelmarkt. 

Wijngaarden

Wenen is de enige stad in Europa die binnen zijn grenzen wijngaarden heeft. En dan hebben we het niet over een paar wijnranken op een verloren heuvelrug maar over een oppervlakte van zo'n 700 hectare. Een bezoek is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten over de stad. We gaan op wijnexcursie bij een wijnboer, daar bezoeken wij zijn prachtige wijngaarde en genieten van de wijn aldaar.

Schloss Schonbrunn

Een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder een bezoek aan het Schönbrunn Schloss. Dit paleis ligt op zo’n zes kilometer van het centrum van Wenen, maar is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Het Schönbrunn Paleis was ooit de zomerresidentie van keizer Franz Joseph, maar werd later, in 1918, eigendom van de republiek Oostenrijk. In het paleis is er van alles te beleven. Een Grand Tour met audio-gids leidt ons langs alle showrooms, de schitterende Bergl kamer én het doolhof van het paleis. De historische waarde, de prachtige architectuur, en de ligging van de uitgestrekte tuinen maken het Schöbrunn tot één van de belangrijkste en populairste bezienswaardigheden van Wenen. Op 31 mei wonen we hier in het park het Sommernachtkonzert bij. 

Prater

Bezoek de Weiner Prater en geniet vanaf de top van het iconische Riesenrad (reuzenrad) van een spectaculair uitzicht over Wenen. Terug op de grond kun je kiezen tussen nostalgische draaimolens en achtbanen waar je een adrenalinekick van krijgt; er zijn meer dan 250 attracties in de Wurstelprater.

We bezoeken de Spaanse Rijschool in Wenen en kijken hoe de paarden 's ochtends de spieren warmen. Omringd door het magnifieke decor van de barokke winterrijschool, geeft deze ochtendtraining inzicht in de jaren training die de Lipizzaners en hun berijders moeten ondergaan. Tijdens de activiteit wordt klassieke Weense muziek gespeeld.

Raften over de wildwaterbaan op de Donauinsel, behoort tot een mogelijke excursie.

In het centrum van Wenen, in de rivier de Donau, ligt het Donau eiland of Donauinsel. Het eiland is 21 km lang en slechts 70 tot 120 meter breed. Op het Donauinsel vinden vele evenementen plaats en zijn meerdere barretjes, restaurants en nachtclubs te vinden. Ook leuk is de Wasserarena. De Wasserarena is een wildwaterbaan die je kunt trotseren met een raft of kajak. Absoluut een aanrader! Het is ook mogelijk om (eventueel met een groep) te kajakken of suppen op de Donau.

Overige informatie

Hotelomschrijving

Het hotel ligt in het hart van Wenen, op ongeveer 500 meter van het moderne en hippe Museums Quartier en op ongeveer 200 meter van de Naschmarkt. Ideaal wanneer je 's avonds even de stad in wilt gaan en dus geen vervoer nodig hebt. Het gehele hotel is rolstoeltoegankelijk en de kamers zijn voorzien van een aangepaste badkamer. Het hotel heeft ook een ruim terras waar bij mooi weer ontbeten kan worden

Wat je verder nog moet weten

Iedereen kan zich opgeven voor de reis, ongeacht de beperking en de zorg die je nodig hebt. Heb je vragen over je deelname in verband met je lichamelijke beperking, stuur dan een mailtje naar Margreet@smarti.nl

We sluiten niemand op voorhand uit van deelname en willen graag met je meedenken over de mogelijkheden. Begeleiders helpen waar nodig met persoonlijke verzorging en eventuele verpleegkundige zorg.

Voor het samenstellen van een groep kijken wij naar leeftijd, geslacht en zorgzwaarte.

Aanmelding en prijs

De reis is inclusief vliegticket, overnachtingen, vervoer in Wenen, begeleiding en verzorging, ontbijt, lunch en diner en 2 drankjes bij de maaltijd, activiteiten, entreebewijzen en excursies. De mogelijkheid om te paragliden wordt op het moment onderzocht dit wordt echter optioneel aangeboden.

Eventuele drankjes buiten de maaltijden om zijn voor eigen rekening. 

De aanmelding is pas definitief nadat je een mailtje van ons hebt ontvangen waarin wij je deelname bevestigen.

Maximaal aantal deelnemers: 8 Prijs: € 1500,-

Aan het reizen met een beperking zitten helaas extra kosten verbonden, onder andere doordat begeleiders dezelfde kosten maken, zij betalen een gereduceerd tarief. Daardoor is deze reis niet kostendekkend voor Stichting Smarti en zijn wij hard op zoek naar sponsoren.

Een vraag aan zowel deelnemers als begeleiders is daarom om in je eigen netwerk te kijken of je geld kan inzamelen voor Stichting Smarti. Doneren kan via de doneerknop op de website van Smarti

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. Smarti probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!